top of page

Marathon Rotterdam 2017


Zondag 9 april 2017. Tweede grote afspraak van het jaar.

Met meer dan 15 lopers zakte JMT af naar de Rotterdam Marathon. De voorspelling voor het weer op marathondag was een zonnige lentedag met temperatuur tot boven 20°C. De meeste JMT-ers besloten om wat extra drinken te voorzien tijdens het lopen, dat zou zeker nodig zijn zou later op de dag blijken. Buiten de lopers waren er een 20-tal supporters die onze lopers ter plaatse gingen aanmoedigen.

Op het thuisfront besloten een tiental anderen om de wedstrijd op TV en via live-tracking te volgen. De nieuwe media maakt het mogelijk om van op afstand toch perfect te volgen wat er op het parcours gebeurt. Terwijl onze lopers de kilometers afmaalden kregen de thuisblijvers zelfs regelmatig foto's doorgestuurd van onze reporter ter plaatse (bedankt hé Liesbeth).


Voor de meesten verliep de eerste helft zeer goed. Omwille van de opkomende warmte werd het voor een aantal lopers lastiger in de tweede helft. Uitzonderingen bevestigen de regel en enkelen liepen zelfs een negatieve split. Dirk Luyten liep meer dan 3' 30" sneller in zijn tweede deel. Ook Steven Cools en Benny van Genechten liepen enkele seconden sneller in hun tweede wedstrijdhelft. Benny is voorlopig de snelste JMT-er dit jaar met een eindtijd van 2hr50. Ook Robin Jans was uitermate tevreden, ondanks een slecht gevoel in het begin van de race lukte hij een eerste maal een sub 3hr marathon.

Ook waren er enkele dames die de marathon tot een goed einde brachten. Na enkele malen een blessure opgelopen te hebben in de laatste weken voor een geplande marathon is het nu toch gelukt voor Ilse Van Gestel. Lange tijd werd ze daarbij gesteund door Francois Van Lommel & Patrick Delafonteyne. Swa moest spijtig genoeg uitstappen met een blessure.

Heidi Curinckx heeft ook weer een mooie prestatie neergezet en heeft haar clubrecord bij JMT scherper gezet. Dit staat nu op 3hr20'36". Haar maatje Leen vergezelde Heidi tijdens de lastige laatste 10km.

Het moeilijkste verliep het voor Alex Convens. Helemaal achteraan gestart en pas omstreeks 10:30hr de startlijn gepasseerd. Al snel werd het veel te warm voor hem, toch was er geen haar op zijn hoofd dat aan opgeven dacht.

Proficiat aan al de JMT-ers, ook zij die nog niet vernoemd werden. Zoals Geert Claes, Peter Slegers, Chris Peeters, Bart Gijsels, Nick Peys, Werner Morren & Dirk Verjans, zij zorgde er mee voor dat zondag 9 april een mooie JMT dag is geworden.216 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page