top of page

Voorjaarsafsluiter in Madrid


Zondag 23 april 2017, afsluiter van het voorjaar voor JMT. De derde grote afspraak van 2017 was dit jaar gelegen in Madrid. Deze maal was het de beurt aan de reizigers onder de JMT-ers. Wincke Luypaerts had de maanden voor afreis voor iedereen die meeging een hotel geregeld in de Spaanse hoofdstad. 33 JMT-ers en sympathisanten waren afgereisd naar Madrid. Daarnaast had Wincke een progamma opgesteld met 27 hoogtepunten van haar meest geliefde stad. Hier kon ieder naar eigen smaak en interesse uit kiezen wat hij of zij de moeite vond om te bezoeken. Nogmaals dankjewel daarvoor Wincke.

Vooraf waren er al meldingen geweest dat Madrid heuvelachtig was en dat het parcours "uitdagend" zou zijn. Anders dan in ons koude kikkerlandje was het op Marathondag in Madrid een stralende voorjaarsdag. Tegen dat de laatste lopers gefinisht waren was de temperatuur al opgelopen tot boven de 25°C, en dat zullen we geweten hebben.


Omstreeks 8:30hr gingen de deelnemers aan de 10km van start. Enkele JMT-ers waren in de voorbereiding gekwetst geraakt en moesten passen of liepen een kortere afstand. Hierdoor waren er enkele nummers vrijgekomen die door partners of sympathisanten werden gebruikt. Elien Vanhoof was samen met haar man Jonas gestart in de 10km. Echter haar blessure liet het niet toe om de wedstrijd tot een goed eind te brengen. Anders verliep het met Liesbeth Cochet, Cindy Pelgroms & Maria Vervoort die samen genoten hebben van de 10km. Ook Jef Mast heeft in laatste instantie met hen meegelopen.

Om iets over 9 was het de beurt aan de deelnemers van de Marathon & de halve Marathon om van start te gaan. De ambities van de meesten was om hun wedstrijd uit te lopen en niet zozeer een snelle tijd neer te zetten. De eerste kilometers werden door de meesten dan ook behouden afgelegd. Eddy Vanhoof was de snelste op de halve afstand. Ondanks een opspelende blessure liep hij na 1:46 binnen. Karel Goosens liep een mooie wedstrijd en finishte in 2:02. De vrouwen zetten in Madrid ook hun beste beentjes voor. Liesbeth Rens en Tina Helsen hadden zich voorgenomen om samen de halve marathon te lopen, na 2:05 kwamen zij samen over de meet nadat ze 2uur over mode hadden gebabbeld :-) . Carin Weyers heeft het deze keer ook rustig aangedaan en werd hierbij bijgestaan door Willy Delien. Zij liepen samen in 2:08 binnen. Onze Madrid kenner Wincke had als grote droom in haar lievelingsstad een marathon te lopen. Dit doel was echter te hoog gegrepen, maar samen met vader en onze trainer Michel Luypaerts, startte zij in de halve Marathon. Ook zij mochten de gegeerde medaille om hun nek hangen nadat de finishlijn werd overschreden. Ten slotte liep Marina Janssens haar wedstrijd, na een zeer verstoorde voorbereiding, toch ook mooi uit.

Op de Marathon kon Benny Vangenechten zich gedurende 5km rustig houden, maar had weer super benen en had weinig last van de hitte en het zware parcours en finishte zijn marathon in 3:04, ook ditmaal was zijn tweede deel enkele seconden sneller dan de eerste helft. Ook Chris Peeters startte heel behouden om dan geleidelijk aan te versnellen en uiteindelijk na 3:36 te finishen. Guy Peys en maatje Bjorn Joos hebben het grootste gedeelte van de wedstrijd samen gelopen en liepen op schema voor 3:45. Guy kon de laatste kilometers nog wat versnellen en finishte uiteindelijk in 3:42. Ondertussen was Kris Pelgrims ook aangekomen, maar een knieblessure maakte het hem de laatste 12km zeer lastig. Eeuwige reiziger Jan Segers kon ook deze marathon aan zijn lijstje toevoegen. Laura Frederickx had voor haar debuut op de marathon een grote uitdaging aangegaan om voor Madrid te kiezen. Gelukkig kon zij gedurende 42km rekenen op haar vriend en toekomstige echtgenoot Robin Jans die haar vergezelde door de straten van Madrid. Na 4:15 kwam het koppeltje moe maar tevreden samen over de eindmeet. David Jansen wist dat een opspelende liesblessure wel eens roet in het eten kon gooien. Zijn voorzichtig start mocht niet baten, na 35km moest David stoppen met lopen, maar wandelde zijn 42,2km toch verder uit. De rode lantaarn voor JMT ging ditmaal naar Huguette Moons. Zij klaarde de klus in iets meer dan 5hr.

Een geslaagde marathon en een leuke trip kan weer aan de analen van JMT toegevoegd worden.


203 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page