top of page

... ondertussen korter bij huis


Zondag 23 april was JMT niet alleen in Madrid te bewonderen. Dichter bij huis in Antwerpen en Enschede werden de clubkleuren van JMT ook met trots getoond.

In Antwerpen stonden 2 JMT-ers aan de start van de Marathon. Onze webmaster, Wim Rijken, had als doel gesteld om de klassieke afstand binnen de 3hr te volbrengen. Bij een ideale temperatuur liep Wim de eerste kilometers met de pacers van 3hr. Zijn benen voelden naar eigen zeggen super aan waarop een versnelling werd ingezet. Tot 35 km kon het hogere tempo aangehouden worden waarna een beetje gas moest teruggenomen worden. Met uiteindelijk een dik persoonlijk record tot gevolg, 2:54:12.

Voor Bart Lenaerts was het zijn eerste marathon als JMT-er. Speciaal voor Bart hadden wij een BV, Linde Merkpoel, ingehuurd om hem te hazen :-). In de laatste kilometers was Bart zo hoffelijk om Linde een minuutje uit te laten lopen ;-). Met een eindtijd van 3hr42 zette Bart een sterke tijd neer.


's Namiddags was er in Antwerpen nog de 10 miles. Met meer dan 23.000 lopers aan de start is dit één van de grootste loopwedstrijden in België. Minstens 11 JMT-ers stonden tussen deze massa om onze mooie groen-witte shirts te showen in 't Stad. Snelste van deze bende was Hans Zajac die slechts 1hr11 nodig had op de 16,1km. Carine Muyldermans was een mooie tweede in 1hr21. Ook Natascha Caerts en Anja Verbraeken liepen een mooie wedstrijd en finishten na iets meer dan anderhalf uur.

De prijs voor gezellige bende gaat naar Cindy Cools, Lia Wouters, Kelly Joos, Esther De Meester, An Sannen & Inge Vervoort die voor de wedstrijd een leuke foto postte. Niet op de foto maar wel in hun buurt liep Tine Hoskens ook haar 10 miles. Mogelijk zaten er nog andere JMT-ers verborgen in de massa :-).


Enkele honderden kilometers noordelijker waren een zestal JMT-ers beland om hun kilometers af te haspelen. In het Nederlandse Enschede, bekend om de vuurwerkramp in 2000, werd ook een marathon en een 10km georganiseerd.

In Madrid was het wat te warm, in Antwerpen was de temperatuur redelijk goed en in Enschede was het eerder te koud, met als toemaatje een regenbui met hagel. Toch zette Staf Wielockx in zijn derde marathon van dit jaar een sterke prestatie neer. Als tweede 60-plusser finishte Staf in 3hr23. In zijn spoor liep Marc Bakelants ook een mooie wedstrijd. Met een eindtijd van 3hr41 kan Marc tevreden terugkijken op zijn Marathon.

Anita Van Gelder en Lutgart Van Hees hielden het dit keer bij de 10km en deden daar iets meer dan 1hr over. Aangestoken door hun broer/schoonbroer/schoonzus lijken Paul Hansen en Mia Wielockx het loopvirus ook te pakken te hebben. Ook zij liepen in Enschede de 10km. Als nieuwbakken JMT-ers, voortgekomen uit de start to run sessies van afgelopen winter, liepen zij na respectievelijk 54' en 1hr05 over de finish lijn. Voorwaar een prachtig resultaat.

Op naar het grote doel in het najaar ..... Eindhoven here we come.


262 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page