top of page

In Memoriam


Zaterdag 29-04-2017 omstreeks 11:20hr, ik ben net het parcours van de JMT natuurloop voor deze zomer met de fiets gaan verkennen. Allerlei leuke gedachten spelen door mijn hoofd als plots mijn telefoon rinkelt. Ik zie dat mijn maatje Michel belt, ik dacht nog net van te voren aan hem over het mooie parcours dat hij samen met Peter R had uitgestippeld.

Michel had slecht nieuws te brengen zei hij. Met een krop in de keel vertelde Michel dat vannacht onze clubmakker François van de Craen zeer onverwacht was overleden. ...... slik ......hoe. ....wat .....waar .... Een bericht dat zeer hard aankomt.

Iedereen binnen de club kende Swa wel als de aimabele man en roerganger van groep 14. Reeds heel wat jaren geleden nam Swa uit gezondheidsredenen deel aan één van de start to run cursussen van het toenmalige marathonteam. Na deze cursus stroomde Swa al snel door naar het marathonteam.

Swa had niet de ambitie om een marathon te lopen maar hield wel van het sociale gedeelte van het lopen. Eerst wat joggen en daarna in de kantine nog gezellig napraten. Menig keer hebben wij tussen pot en pint het reilen en zeilen binnen het Marathonteam besproken. Toen vorig jaar de breuk met de vereniging tot stand kwam heeft Swa mij ook regelmatig advies gegeven. Heel blij was ik toen hij op het eind van vorige zomer melde dat groep 14, toen nog groep C, ook mee in het project van JMT zou stappen.

Met nieuwjaar wilde Swa dit jaar weer de nieuwjaarsreceptie in het leven roepen. Samen met zijn vrienden van groep 14 werd in de inkomhal van de sporthal een receptie georganiseerd. Het werd als vanouds een zeer geslaagd evenement. De bijgevoegde foto is van die nieuwjaarsreceptie.

Swa had zich ingeschreven bij JMT maar heeft door een blessure niet meer kunnen lopen als JMT-er, hij had al eens een ballonnetje opgelaten of het niet mogelijk was om een wandelclubje op te richten binnen JMT, het heeft echter niet mogen zijn.

Bij deze wens ik namens het ganse Jogging & Marathon Team onze deelneming aan te bieden aan zijn vrouw Nicole, zijn broer Roger, en de ganse familie. Peter Convens Voorzitter Jogging & Marathon Team Mol

Samen Uit .... Samen Sterk293 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page