top of page

Engstraatjogging 2017


Vrijdag 19 mei 2017, de 16e Engstraatjogging en de 2e waar JMT mee in de organisatie zit. Met 290 finishes hebben we 20% meer deelnemers mogen verwelkomen dan afgelopen jaar.

De weergoden waren ons niet echt gunstig gezind. Vlak voor de start begon het te regenen en even later werden de hemelsluizen volledig open gezet. Maar een echte loper laat zich daar niet door ontmoedigen .... toch?

Na het Startschot vloog iedereen er direct in. Op de korte afstand, 4km, was het uiteindelijk Chris Wouters die als eerste over de meet liep. op de vierde plaats was Stefan Geuens de eerste JMT-er. Bij de Dames kon onze eigen Leen Hannes alle andere dames achter zich houden en kroonde zich tot winnares.

Op de middenafstand, 8km, liep Jasper Wuyts de hele race op kop en zegevierde met 200m voorsprong. Op de achtste plaats was Eddy Vanhoof de eerste JMT-er. In de Damesreeks stond er geen maat op Kim Steegen. Zij liep bijna 5' sneller dan haar dichtste achtervolgster. Ieke Bron was de enige JMT-ster die vandaag de 8km verkoos en is alzo ook de snelste JMT-er :-)

De liefhebbers van de lange afstand konden dit jaar maximaal 12km afleggen, immers de 16km werd van het programma geschrapt. In deze wedstrijd was Leffegozer Dierik Liagre de primus. Bij de dames van de lange adem was Kristel Mijnendonckx van Nuclea atletiek met een straat voorsprong de beste van het pak. Zowel bij de dames als bij de heren was er geen JMT-er in wedstrijd.

In totaal liepen 51 JMT-ers mee in deze Engstraatjogging, reken daarbij de 10-tallen helpers en supporters wat maakt dat onze clubkleuren, groen en wit, prominent aanwezig waren. Tijdens de wedstrijd zorgden de seingevers van de vrije vissers Meerhout ervoor dat iedereen veilig op weg kon en na de wedstrijd was er nog mogelijkheid tot gezellig napraten in de kantine van medeorganisator Berg & Dal met een lekker b....... .

Tenslotte konden we nog 23 mensen blij maken met een prijs in de aanwezigheidstombola, met een totale waarde van 1.400€. Kevin Struyf van Double 07 Concap en Erik Eyckmans uit Laakdal konden met een grote glimlach op hun gezicht huiswaarts keren, als trotse eigenaar van een Polar M400 GPS sporthorloge. Weer een geslaagde sportavond in Meerhout.

De volledige uitslag vind je hier en foto's staan hier.207 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page