top of page
  • Foto van schrijverAdmin

Great Breweries Marathon


Zondag 18 juni 2017 Great Breweries Marathon & 25km

De weersvoorspellingen voor deze dag waren prachtig .... voor zij die graag naar het strand gaan. Een stralend zonnetje en temperaturen die gaan oplopen tot boven de 30.

Om 6:30hr vertrekt een bus van "De Blauwvoet" met een 40tal JMT-ers aan boord, onderweg pikken we er nog 5 extra bij op, richting Puurs. Puurs is wereldwijd bekend om de slogan "SSST..... HIER RIJPT DEN DUVEL". En ja hoor, daar gaat de reis vandaag ook heen. Voor de tweede maal, voor het eerst onder de vleugels van JMT, gaat een delegatie lopers deelnemen aan de Great Breweries Marathon & 25km. Inderdaad ..... een poco loco met de aangekondigde zeer zomerse omstandigheden.

Ruim op tijd aangekomen in Puurs konden we op ons gemak de nummers afhalen, daarna was er nog tijd om de deelnemer T-shirts af te halen, een dikke laag zonnecreme op te smeren, de loopnummers te bevestigen (he Liesbeth) en nog extra te drinken tegen wat er komen gaat.


Om 9:15hr werd de start van de Marathon gegeven, de 25km lopers starten zelfs 2hr later. In het startvak met een richttijd van 3:59 verzamelde 9 JMT-ers, Heidi, Leen, Gunther, Koen, Chris, Stefan, Peter, Giampiero en Wim (die zijn neef Koen begeleide bij diens eerste Marathon). Bedoeling was om een tempo van 5'30" per kilometer aan te houden. Iets verder naar achter in het startvak stond Luc, nog verder naar achter stond Alex. De 25km lopers hadden zich voorbij de start opgesteld zodat zij hun clubmakkers konden toejuichen bij het passeren.

De eerste kilometers viel de warmte nog redelijk mee, regelmatig werd er in een schaduwrijke omgeving gelopen. Na 5km was er een eerste drankpost voorzien waar gretig gebruik van gemaakt werd, later zou blijken dat een aantal 25km lopers hier geen drinken meer zouden vinden. Verder was er elke 2,5km drank voorzien en is er nergens nog waterschaarste geweest. Toch mooi geregeld door de organisatie. Een eerste hoogtepunt was de passage door de tuin van het kasteel van "De Palm" en letterlijk dwars door de brouwerij. Op dat moment was er al 10km afgelegd. Hier passeerde de groep rond positie 410.

Enkele kilometers verder moest Giampietro een lange sanitaire stop inplannen en liet de overige 8 JMT-ers gaan. Op kilometer 18 was Luc ongelukkig ten val gekomen en had schaafwonden aan zijn knie en elleboog. Toen Giampietro Luc passeerde en zag wat er aan de hand wat besloot hij om bij Luc te blijven en samen verder de marathon zo goed en zo kwaad mogelijk af te haspelen. Waarlijk een mooie geste en helemaal in de geest waar JMT voor staat.

Ondertussen was de start van de 25km gegeven, en het kwik was ondertussen tot 30° gestegen. Ook hadden er een aantal JMT-ers gekozen om een gedeelte van de officiële afstand te doen, zij werden met de bus afgezet aan kilometerpunt 9 van het 25km parcours. Wanneer daar de eerste lopers van de 25km gepasseerd waren konden zij aan hun tocht beginnen. Lency, Tine, Nicole, Debby en trainer Michel bleven samen en legden hun 16km gezamenlijk af. Benny, Marina, Herman en David zouden hun eigen tempo kiezen. Bij de 25km lopers waren er 2 grote groepen van 8 à 9 lopers, eentje op het tempo van groep 7 en een tweede op het tempo van groep 9. Daarnaast waren er nog een 6-tal die voor een eigen tempo kozen.

In de marathon was de doortocht door het mooie en relatief koele bos van Buggenhout rond kilometer 23 een verademing. Daarna ging het richting Brouwerij Bosteels, waar ook een klein ommetje op de brouwerij terreinen werd voorzien. De Brouwerijen van Palm en Bosteels werden ook aangedaan door de 25km lopers die ondertussen de warmte ook alsmaar beter aanvoelde. Vanaf km 30 ging het met de neef van Wim wat minder en zij besloten de groep te laten gaan. Bij gebrek aan schaduw in de laatste 10km werd de marathon loodzwaar voor iedereen. Tenslotte was er de intrede in de brouwerij Moortgat, letterlijk door de grote poort. Uiteindelijk finishte het groepje samen in 3hr53 rond positie 238. Wat neerkomt op 5'31 per kilometer. Doel bereikt :-) en bijna 200 lopers gepasseerd na de eerste controle op km 10. In de 25km race had Dennis de eerste 16km zich genesteld in de kopgroep. Deze moest hij echter laten gaan, maar toch finishte hij knap op een 8e plaats.

De groep met lopers die kozen voor het tempo van groep 7 finishte na 2hr40, de groep met het tempo van groep 9 finishte na 3:01. In bijlage is de uitslag van al de lopers aangehecht. proficiat allemaal. Op de marathon had Wim uiteindelijk 4hr10 nodig, Luc en Giampietro 5hr03 en de rode lantaarn ging naar Alex in 5hr49. Aangemoedigd door een aantal JMT-ers kon hij de laatste kilometer toch lopend afleggen.

Na het lopen en douchen konden we nog nagenieten op de terreinen van "Den Duvel" met enkele heerlijke biertjes geschonken door de drie verschillende brouwerijen. Om 17hr wandelde we richting bus die ons weer veilig in Mol afzette en een geslaagde JMT-uitstap zat er op.

Iets dichter bij huis waren een 20-tal JMT-ers in het nog hetere Geel in actie gekomen om daar een 5km of een 10km te lopen. Ook zij hebben dit allemaal zonder problemen afgehaspeld. Ook proficiat aan de lopers in Geel.99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page