top of page

Start2Run: Enkele getuigenissen


Op 9 oktober organiseren we voor de 18e keer onze "Joggen voor beginners" cursus. 

Enkele deelnemers van de vorige editie nemen het woord.


Paul vertelt: "Ik heb altijd gefietst maar wilde graag de overstap naar het lopen maken. Lopen is een heel andere belasting dan fietsen, maar door de goede begeleiding en de trage overgang heeft me dat weinig moeite gekost. De sfeer in de groep heb ik als echt geweldig ervaren, ik wist niet dat lopen zo gezellig kon zijn!

Nu loop ik met JMT mee en ook nu is de sfeer weer optimaal, we hebben veel plezier met elkaar. De overgang zelf vond ik gemakkelijk: ik kwam in een geoliede groep: de koplopers kennen de verschillende routes en kunnen goed aan  het voorgeschreven tempo lopen. In feite hoef je dan als nieuwkomer alleen maar te volgen.

Zoals het er nu naar uitziet blijf ik nog heel lang lopen, het is een prachtige hobby!"


Mia aan het woord: "Ik had nog nooit gelopen maar het is me heel erg meegevallen. Vaak moest de trainer ons afremmen want dan waren we veel te enthousiast. Toen begreep ik het niet altijd maar nu ben ik blij dat ze dat gedaan hebben. Ik kan nu veel gemakkelijker langere afstanden aan, ik kan mijn energie goed verdelen. De start to run groep was heel gezellig, er was echt saamhorigheid. Als iemand het eens moeilijk had sleepten we elkaar er door heen. Bij onze 10 km test in Hasselt hebben we allemaal op elkaar gewacht en dat gaf echt een kick! Het viel zelfs anderen op: jullie zijn echt een hechte groep!Nu loop ik met JMT mee en wat me opvalt is ook hier weer die saamhorigheid, het voelt soms bijna als familie 😊"


Ook Rudy treedt dit enthousiast bij: "Mijn vrouw ging bij de start to run en wilde heel graag dat ik mee ging. En ja, toen ben ik maar mee gegaan maar ik zal heel eerlijk zijn: veel goesting had ik niet. Ik heb mijn hele leven lang gerookt, ik zit graag in mijn zetel voor de tv en dan lopen?? Maar kijk, ik heb de start to run afgerond, loop nu bij JMT en heb de smaak helemaal te pakken. Als je dat me dat een jaar geleden had voorspeld had ik je vierkant uit gelachen.Voor mij is de groep heel belangrijk, zowel binnen de start to run als bij JMT heerst een enorme kameraadschap, dat vind ik echt geweldig. Daarnaast heb ik de discipline van de groep nodig, dat steunt mij om alle trainingen netjes af te werken. Al met al niet slecht hé voor een verstokte ex roker!"

Ook Lutgard heeft geen spijt:"Mijn zoon begeleidt sinds kort de start to run en heeft mij gevraagd mee te doen. In mijn jeugd heb ik wel gesport, ik wilde dit al langer weer oppakken, maar ja het kwam er maar niet van. Dus dit was eigenlijk een mooi moment. Het begin was gemakkelijk, vooral veel wandelen. Toen we meer begonnen met lopen heb ik het wel een tijdje moeilijk gehad, ik liep altijd achteraan en had moeite te volgen. Maar de begeleiders en de groep heb me altijd gesteund en uiteindelijk heb ik het toch gehaald, een enorme overwinning op mezelf! Nu loop ik bij JMT en ik kan met gemak zo’n 10 km lopen, wel heel rustig maar het zijn wel 10 km hé! En elk keer denk ik weer: geweldig dat ik dit kan, dat had ik nooit gedacht!"


163 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page