top of page

Bedevaartsduurloop naar Scherpenheuvel


Zondag 24 september 2017, de weersvoorspellingen waren uitstekend. Na wat ochtendnevel en mist zou het een mooie zonnige nazomerdag worden, temperaturen tot 20°C in het vooruitzicht.

Vandaag zijn er 64 JMT-ers die de uitdaging aangaan om naar Scherpenheuvel te lopen. Uiteindelijk zijn er 25 lopers die vertrekken vanuit Mol voor de volle 31,5 km (5 lopers mogen zelfs 3km extra lopen), met z'n 4-en zijn ze die vanuit Bel vertrekken om 26km af te haspelen. Een tweede grote groep van 25 lopers en loopsters vertrekken vanaf Martinique wat nog goed is voor 21,5km. Tenslotte zijn er een 10-tal leden die voor een kortere afstand kiezen.


Vanaf 8:20hr is het een komen en gaan aan de sporthal in Mol. De sporttassen worden in de wagens geladen (bedankt Ingrid, Louis en Linda voor jullie logistieke support) De eerste groep vertrekt rond 8:30Hr, de mist is vrij dik op dit moment en de thermometer geeft 8°C aan. Om 8:45Hr vertrekken er nog 2 groepen kort achter elkaar. De laatste groepen vertrekken vanuit Mol rond 9:00Hr.


Ondertussen is het in Meerhout, aan Martinique op km 11, ook drukker aan het worden. Willy en Marina hebben een standje met bevoorrading mooi aangeduid (Mas Madeira = Meer Hout :-) ) en zullen de lopers op 3 plaatsen gaan bevoorraden. Eén voor één vertrekken de groepen in Meerhout, ofwel op het afgesproken tijdstip, ofwel als de collega lopers die de langere afstand lopen doorkomen.

Louis haast zich ondertussen tot aan de bosweg achter Houtmeyers in Vorst op 16 Km, om daar de persoonlijke dranken die sommige lopers meegegeven hebben aan te geven. Ook hier zullen er atleten aanpikken bij hun collega's die voor een langere afstand gaan en moesten tassen opgehaald worden. Aan de kerk van Vorst na een kleine 19km was er ook een startpunt voorzien. Hier zou Ingrid de tassen van de starters oppikken. Gelukkig voor Tina was Ingrid daar present want een pijnlijke knie dwong haar om haar duurloop af te breken.


Aan dancing Heidenroosje na 24km, in Okselaar was de zon ondertussen door de mist gebroken en was de temperatuur aardig aan het oplopen. Hier was de tweede bevoorrading voorzien door Willy & Marina. Ditmaal was de stop "bij Heidi" gedoopt. De drankjes werden gesponsord door Remeha verwarming, waarvoor dank. Voor de "durvers" was er zelfs een borreltje voorzien ;-) . Onder een schitterend najaarszonnetje kon de weg vervolgd worden.


4km verder werd een laatste bevoorradingspost opgezet ditmaal "snelle Willy" gedoopt. Gedurende de tocht werd een massa foto's getrokken door Willy die hier terug te vinden zijn. Vandaar restte nog 3,5 km langs de Maagdentoren en door de velden naar de Basiliek. Louis was aan de praat geraakt met de plaatselijke pastoor en Richard stond klaar met zijn fototoestel om de laatste loodjes vast te leggen. De sadistische laatste 50 meter gaan stijl omhoog :-(Na een kaarsje voor een goede (halve) marathon te hebben gebrand ging het richting sporthal. Na de eindbevoorrading kon iedereen zich rustig gaan douchen. Daarna was er tijd om lekker na te praten, buiten op het terras onder een heerlijk zonnetje, ondertussen al dik 20°C, met een stukje gebak of een wafel. Meer dan 10 JMT-ers hebben ervoor gezorgd dat er heel wat lekkers op tafel stond, ook hen wil ik hiervoor bedanken.Als klap op de vuurpijl had het kledijteam een verrassing voorzien. De JMT windstoppers waren afgelopen week geleverd en stilletjes klaargemaakt. Het werd een echte modeshow toen Ieke en Heidi de kledij verdeelde. Voor hen die nog geen windstopper hebben besteld niet getreurd, na de marathon wordt er een nieuw pasmoment voorzien.

Tenslotte werden er 17 chauffeurs bereid gevonden om collega lopers terug naar huis te brengen. Om 14:00hr vertrok de laatste auto uit Scherpenheuvel.

Een geweldige JMT dag ligt weer achter ons. Deze voorzitter is weer trots!!


195 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page