top of page

Dankjewel bestuur


Beste bestuur,

Namens alle leden willen wij graag een woordje tot jullie richten. We hebben vorige week via de mail een prachtige bedankje van jullie gehad, nu is het dus aan ons als leden om jullie te bedanken. Dennis die er helaas zelf vanavond niet bij kan zijn, heeft een paar maanden geleden dit idee gelanceerd en iedereen was het er heel snel over eens: ja laten we bestuur eens in het zonnetje zetten! Bij deze dus!

Als we zo rond kijken kunnen we zondermeer stellen dat we een prachtige club hebben! Ons motto "Samen Uit… Samen Sterk" en "Respect voor iedereen" voelen we allemaal ieder keer opnieuw. Maar zo’n club draait niet vanzelf. Voor en achter de schermen moet er toch heel wat werk verricht worden: zichtbaar en minder zichtbaar. En een groot deel van dat werk wordt door jullie bestuursleden verricht.

Omdat jullie als bestuur een echt mannenclubje zijn en omdat we ondanks wat import toch een echte Belgische club zijn 😊 hebben we bedacht om jullie als cadeau een biermandje te geven.


Als jullie je mandje al wat bekeken hebben zul je gezien hebben dat er wat speciale biertjes in zitten. En dat is niet zomaar! We hebben ons nl. afgevraagd hoe het kan dat jullie jullie deze club zo goed besturen. Hoe doen jullie dat? En gezien samenstelling (man en Vlaams) hebben we dat gekoppeld aan de twee volgende vragen:

Welke biersoorten heb je nodig om tot een goed bestuur te komen? En

Voldoet ons bestuur aan die vereisten?

Na een lang onderzoek volgt hier ons ons resultaat:

In zijn algemeenheid kun je zeggen dat dat een bestuur wel een beetje ‘ne (Brugse) Zotte moet zijn. Als we alleen als eens naar de natuurloop kijken:


  • Wie rijdt er nu half Mol en Geel door met volle stinkende vuilniszakken omdat hij ze nergens kwijt kan?

  • Wie heeft ten gevolge van de voorbereidingen zoveel slapeloze nachten gehad dat hij zich op de dag van de natuurloop zelf verslaapt?

  • Wie veegt nu zo hard om alle paden dennenappel vrij te krijgen dat hij op de dag van de natuurloop zelf zich niet meer kan bewegen tgv spierpijn?

  • Wie maakt in zijn vrije tijd nu 350 drinkbussen met de hand schoon?

  • Wie neemt het verwerken van alle verzamelde prijzen zo serieus dat hij bijna een hartaanval … een hartaanval!!! Krijgt omdat excel crasht?

  • Wie laat nu zijn bezoek uit het buitenland verplicht naar de natuurloop komen gewoon omdat het moet? Gewoon???

  • Wie struint dag en nacht het internet af op zoek naar 3000 goedkopen speldjes?

Ja je moet echt een beetje zot zijn

Maar terug naar onze onderzoeksvraag:

Welke biersoorten heb je nodig om tot een goed bestuur te komen?

Voldoet ons bestuur aan die vereisten?


Allereerst heb je een Moeder Overste nodig, iemand die met zachte maar besliste toon de club bij elkaar houdt. Een vleugje humor doet vaak wonderen en als een bestuurder zich ook nog als Primus enter pares gedraagt dan ben je al een heel eind op weg! In tijden van Embrasse en of Troublette is deze persoon echt hard nodig want eerlijk is eerlijk: ook onze club heeft een aantal deugnieten en houten koppen en anders onze omgeving wel.

Een Steenuilke kan in dergelijke situaties ook handig zijn: iemand die aan de zijkant als een Wieze man de situatie observeert en op het juiste moment een treffende opmerking maakt.

Vervolgens hebben wij ontdekt zie je vaak een Vicaris Generaal deze kun je niet missen: duidelijk aanwezig vaak zwaaiend met zijn attributen in het geval van een loopgroep vaak schema’s voor Pilaarbijters pardon kuitenbijters. Wij hebben wel eens te doen met ons zelf: we lijken wel arme Sloebers die al die schema’s uit moeten voeren. Maar ja we hebben geen keuze, anders is een Stropken het gevolg, bij JMT het beruchte zwartboek.

Specifiek voor een bestuur van een loopgroep heb je een ter Doler nodig. Dit is iemand die zorgt dat alle pijlen goed staan elk jaar opnieuw want door het Belgische weer en lastige buren willen ze wel eens verdwijnen.


Nu heb je bij een loopgroep ook wel van die Speciallekes: lopers die op hun 70 ste nog met de vingers in de neus jonge dames hazen of nog straffer: lopers die pas na hun 70 ste beginnen met lopen en als strafste en nauwelijks te geloven: lopers die zonder knieën lopen of met half geamputeerde tenen en abnormale trillingen in hun hart. Een schadeclaim is dus snel gelegd: iemand in het bestuur moet er daarom voor zorgen dat we zeker Dubbel dan wel Triple verzekerd zijn! Het is dus aan te raden ‘ne Straffe Hendrik in het bestuur op te nemen, iemand die alles weet van wet- en regelgeving!

Ook al zijn we een VZW: wat geld in kas is natuurlijk wel handig. Daar heb je allereerst een Babbelaar of een Redenaar voor nodig: iemand die goed kan Kletsen om zo de Belle Vue voor de buitenwereld te creëren. Een (Reggy’s) Ferrari wil nog wel eens helpen zo hebben wij vernomen of dan in ieder geval iets wat er op lijkt.

Natuurlijk moet er dan vervolgens ook weer iemand zijn die er op let dat we niet gaan leven als een Trappist van Westvleteren, een gewone Pils is af en toe ook goed. Het gaat om de balans zullen we maar zeggen 😊. Ook moet deze persoon Valse Paterkes (facturen) kunnen herkennen. Uit ons onderzoek bleek overigens (raar maar waar) dat vaak mannen met de naam Rogier dit uitstekend kunnen.

Een bestuurslid die een Keikop is in organiseren is onmisbaar. Al die wedstrijdjes, al die inschrijvingen en al dat vervoer: of het nu naar Tongerlo is of naar Averbode en met Carolus of met de Blauwebier Vogel het moet wel geregeld worden. Een heldere communicatie met de leden is dan ook wel handig, anders staat iedereen op de verkeerde plek. Je hebt dus ook nog een Troubadour Magma nodig.

Deze Troubadour heeft ook nog een verborgen taak: zorgen voor de verbinding in de club. Zoiets als een Goedendag mailtje van JMT verdrijft meteen alle Malheur van die dag. Een tip: zorg dan wel voor de goede faciliteiten bijv. een pc die het ALTIJD doet 😊

Een club is geen gesloten geheel: er zijn altijd leden die om wat voor reden dan ook vertrekken. Daarom is het belangrijk dat iemand voor nieuwe aanwas zorgt, zeg maar de Novice. Speciale gaven zijn nodig om deze Novice te verleiden hun grenzen te verleggen: heel hard Hopverdomme roepen heeft weinig zin. Wij zien dat deze persoon vaak ondersteund wordt door de nodige hulptroepen.

En tot slot wat ieder goed bestuur nodig heeft (daar hebben we geen onderzoek voor nodig) zijn de Sara’s. Tot onze grote verbazing ontbreken die, zo moeilijk moet dat toch niet zijn als je hier eens rondkijkt😊.

En dan echt tot slot: bestuursleden hebben ook de nodige Bravoure en Courage nodig: anders hadden we hier nooit gestaan met bijna 250 leden!

Hiermee hebben we onze eerste onderzoeksvraag beantwoord. Van troubadour t/m generaal je hebt ze allemaal nodig! En hoe zit het dan met de tweede vraag: voldoet ons bestuur aan deze eisen? Ik denk dat namens alle leden mag stellen: ja dat doen ze zondermeer!

Er is maar een conclusie mogelijk: De mannen van ons bestuur zijn echte Bon Hommes.

Namens alle leden BEDANKT


En omdat je bier nu eenmaal niet alleen drinkt krijgen jullie van ons ook nog een mooi glas erbij!128 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page