top of page

Nieuw marathonjaar


Marathonjaar 2018 is gestart binnen JMT.


Nadat vorig jaar de eerste JMTers in Zürich op 1 januari een marathon hebben gelopen, moesten we dit jaar wachten tot 21 januari voor de marathonteller binnen JMT begon te lopen. Staf Wielockx en Lutgard Van Hees gingen de marathon in Gran Canaria lopen. Marc Baekelants zou voor de halve afstand kiezen en Paul Hansen, Mia Wielockx en Anita van Gelder gingen voor de 10km.

Staf, nochtans een geroutineerd marathonloper met tot dan reeds 64 marathons op de teller, en Lutgard hadden hun loopkledij in de valies gestoken. Een rechtstreekse vlucht, wat kan er dan misgaan? Juist ja, Murphy kwam op bezoek en de valiezen bleven achter. Pas zondagavond, na de marathon, kwamen de valiezen in hun hotel aan. Niet getreurd, nieuwe schoenen kopen en “ju met de geit”.

Zondagochtend was een mooie dag in Gran Canaria. Met een temperatuur van 15 graden viel de start mee. Gaandeweg liepen de temperaturen echter snel op tot bijna 30 graden. Een snelle tijd zat er dan niet in. Eerste JMT finisher van de dag was Marc, 21,1 km in 1hr42. Daarna was Staf aan de beurt. Na 3hr32 zat zijn marathon er op, een puike prestatie. Ondertussen was de 10km van start gegaan. Na 53’ liep Paul, start to runner in 2017, binnen. Vrouwtje Mia deed er 1hr05 over en Anita liep rustig binnen na 1hr16.

Tenslotte was het de beurt aan Lutgard die de hitte het langst moest trotseren en na 5hr47 de marathon vervolmaakte. Na de marathon kon de bende nog een kleine week genieten van het zonnetje terwijl hier thuis de regen konden aanschouwen.


Op zondag 28 januari was het ook voor Benny van Genechten marathontime. In training voor de “Trans Zagora Trail” in Marokko, een zesdaagse looptocht waarbij 200km in de woestijn wordt gelopen, stond de Louis Persoons marathon in Genk op het programma. Anders dan in Gran Canaria waren de omstandigheden in Genk eerder winters. Een doornat parcours, waar de reporter ter plaatse beter “botten” had aangedaan (nietwaar Liesbeth), zorgde voor een zware editie. Ondanks de omstandigheden presteerde Benny weer sterk en liep na 3hr06 binnen en eindigde daarmee op een zevende plaats.

De toon is gezet ......


86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page