top of page

ZoMoLoMo doet het weer op 2e JMT Kwis


Vrijdag 16 februari 2018 was het weer zover. De 2e JMT kwis werd georganiseerd.


Er waren 15 ploegen vooringeschreven, maar na een beetje doorschuif-werk hebben uiteindelijk 14 ploegen deelgenomen, evenveel als in 2017. Tussen de namen van de ploegen waren weer enkele leuke vondsten tussen. Neem bijvoorbeeld "De zwierige zwansers" of "De Tetterclub" (wel degelijk met een R hoewel menig mansvolk eerst dacht een N te lezen 😇 ) of "Die van Bel weten het wel !" (op het einde van de kwis stond plots als naam op de formulieren "Die van Bel weten het toch niet") van enige zelfrelativatie gesproken.

ZoMoLoMo (Zondag Morgen Lopers Most) of Haspia (zie hiervoor bij de foto's) waren dan weer leuke letterwoorden.

Buiten de deelnemers waren er ook nog een dozijn JMT-ers die mee de avond in goede banen zouden helpen leiden.


Eens 20:00 gepasseerd kon kwismaster 'Trainer Michel' de eerste vraag afvuren. Algemene kennis en hier en daar wat specifieke JMT vragen was de rode draad doorheen de kwis. Een niet nader genoemd individu (om de naam Jan maar niet te noemen 😏) had in het begin van de kwis op elke tafel een blad met een raadselachtige omschrijving rond "chocolade" gelegd. Hier zat de organisatie voor niets tussen, maar sommige ploegen hebben toch het antwoord "chocolade" opgeschreven als ze een antwoord niet wisten ..... maar dat leverde echter geen extra punten op. Tijdens de muziekronde werd op een gegeven moment de muziek stopgezet en moesten de ploegen de tekst aanvullen. Onze garçons waren zich zo aan het inleven dat zij spontaan "oh mijne blauwe geschelpte" meezongen. 😀

Halverwege de kwis lag ZoMoLoMo al ruim aan de leiding met 69 punten. Achter hen stond Haspia 2e op 12 punten achterstand. Tussen nummer 2 & nummer 10 zaten slechts een handvol punten. Daar zou het nog spannend worden.

Tijdens de pauze kreeg elke tafel een doos met 6 koffiekoeken zodat ook de innerlijke mens werd versterkt. Na de pauze ging de kwis op zijn elan verder, tot plots een vraag met "2 hamburgers" in spontaan vanuit het publiek werd teruggeroepen. Vera heeft blijkbaar nog niet veelgemaakt in haar leven. 😉


Een verhaal over een citytrip naar Londen waarbij namen van muziekgroepen dienden ingevuld te worden werd enthousiast onthaald. De laatste ronde, de gevreesde halve marathon, waarbij in een sneltempo 21 vragen worden afgevuurd en die veelal over JMT gingen zorgde nog voor een wijziging van het podium. "El Nucleo Duro" (de harde kern, is t niet Yvy) viel terug van een 2e plaats naar een 4e. "De Lachende lopers" werden al lachend tweede en "De schildpadden" hadden een serieuze eindsprint ingezet om de derde stek te veroveren.

De winnaars waren uiteindelijk dezelfde als die van de eerste editie. ZoMoLoMo met Leo Verbeeck, Clem & Jan Mertens en een kameraad hadden hun voorsprong van 12 punten weten te behouden en kwamen als winnaars uit de bus met een score van bijna 89%. "Fun Runners" & "Die van Bel weten het wel !" sloten de rij af met toch nog 64% van de punten.


Een mooie JMT avond werd afgesloten met een gezellige babbel en een lekker goedkoop (1€) drankje. Ook de helpers werden in de "wijn" gezet, nogmaals bedankt An, Katrijn, Linda, Nicole, Inge, Maddy, Huguette, May, Anne, Marleen, David & Michel.

PS: Ook een dikke merci aan Rit, Maria, Roger, David & Michel om de zaal mee op te kuisen.
79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page