top of page

Kristalmarathon


Kristallmarathon im Erlebnis Bergwerk Merkers op 18 februari 2018.


Dat er wel wat "speciaal mannen & vrouwen" rondlopen bij JMT is al wel langer bekend. Clem wou zijn 139 marathon lopen, Benny wou nog een extra trainingsmarathon (!!!) lopen voor hij naar Marocco afzakt voor de Trans Zagora trail en David wou ook eens proeven van iets speciaals.

Samen met Liesbeth en de zoon van Clem zakte het 5-tal af naar Duitsland. In Bad Salzungen wordt 500 meter onder de grond een loopwedstrijd gehouden. In de gangen van een oude zoutmijn is het op die diepte constant 21°C. Het parcours was veel op en af en waren rondjes van telkens 3,25 km.Dat het een huzarenstukje is voor de organisatie om meer dan 600 lopers en loopsters op 500m diepte een wedstrijd te laten betwisten is meer dan een understatement. Liesbeth mocht om 10hr als eerste van start gaan. Gevolgd door Clem, David & Benny die om 11hr van start gingen.


Ook speciaal is dat de lopers en loopsters tijdens de wedstrijd een helm moeten dragen. In de marathon had Clem een serieuze offday en bij doortocht na 7 rondjes, besloot hij om te finishen in de halve marathon. Dat is onze recordhouder qua aantal marathons niet gewoon. Marathon nummer 139 zal nog even op zich moeten wachten.

Benny verging het een stuk beter. de 13 rondjes haspelde hij eventjes af in 3hr4', trainingstempo heet dat dan, jawadde. David die de week voorafgaand aan de marathon nog goed ziek was geweest deed het bewust langzamer maar finishte in een toch knappe 3hr46'.

Menig marathonloper zou in normale omstandigheden al flink tevreden zijn met zo een eindtijd. Benny mocht tijdens de huldiging ook nog eens op het podium omdat hij 2e finishte in zijn leeftijdscategorie. :-) :-) :-)69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page