top of page

Marathon Eindhoven


Na de marathon in Eindhoven 2017 hadden we gezegd dat het voorlopig de laatste was in Eindhoven: drie keer op dezelfde plaats was genoeg geweest. We hadden trouwens geen plannen om in het najaar nog een MT te lopen, we dachten eerder een HMT omdat we in het voorjaar al de MT van Antwerpen liepen. Eén volledig MT per jaar is voldoende was ons gedacht, tot we hoorden dat Swa Van Lommel zijn laatste marathon, tevens zijn 80ste, in Eindhoven zou lopen.

Ilse: Ik heb met Swa mijn eerste MT gelopen in Rotterdam 2017 en we hebben al vele uren samen getraind. Als ik niet aanwezig kon zijn op de trainingsmomenten, omwille van mijn werk, paste hij zich aan om samen met mij de training te doen. Om Swa te bedanken besloot ik al snel om toch nog eens in Eindhoven mee te lopen, zodat we op z’n 80ste MT samen over de meet konden komen. Wat zou dat mooi zijn!!! Eens die beslissing genomen boekten we snel een hotel om er een weekend van te maken, het geeft immers veel rust als je de dag vóór de MT al ter plaatse kan zijn. En zoals zo vaak volgt de man de vrouw, en besloot Peter om dan toch ook in Eindhoven zijn 10e te lopen. Als gezin naar één doel kunt werken, dat is nog veel leuker!

De trainingen konden starten en ook Wendy sloot bij ons aan. Voor Swa verliepen de trainingen helaas niet zoals gehoopt en moest hij het -omwille van kwaaltjes hier en daar- herhaaldelijk iets minder doen. Als het echt niet ging, fietste hij mee om ons te begeleiden, zelfs in de gietende regen! Swa geeft echter nooit op en maakte er het beste van om toch aan de start te komen.

Peter: Voor mezelf verliep de voorbereiding vrij goed en ik wilde van de 10e MT iets moois maken. Wanneer dan David zei dat hij mij wilde “hazen” en Stefan mee zou fietsen, wilde ik natuurlijk niet teleurstellen en er het beste van maken.

Omdat we respectievelijk de dochter en de vader hadden opgezadeld om te gaan stemmen, konden we zonder zorgen al op zaterdagmiddag vertrekken richting Eindhoven. Nummers ophalen en nog wat relaxen in centrum, no stress...zalig. ’s Avonds gingen we gezellig uit eten in een Italiaans restaurant samen met Wendy, Patrick en Luna. We moesten het helaas doen zonder wijn, en ook de terrasjes na het eten lieten we voor een andere keer! Omwille van de weersvoorspellingen dacht ik echt mijn doel (onder 3u05 ) bij te moeten stellen. In het voorjaar in Antwerpen was het al veel te warm, en het beloofde nu weer hetzelfde te worden: puffen!!? Ilse zei, het is wat het het is, en we zien wel.


Om 23u bed in en BRAAFJES slapen. Om 6u30 zijn we opgestaan om ons van de nodige energie te voorzien, en nog extra te drinken, zeker gezien deze weersomstandigheden. Om 9u vertrokken we naar het Beursgebouw om er de collega lopers van JMT te ontmoeten en de laatste afspraken te maken. Ook David en Stefan waren er volledig klaar voor. Stefan had zelfs meer zenuwen om mee te fietsen, dan om zelf te lopen. Ikzelf heb nooit last van zenuwen, maar nu voelde ik toch een beetje druk, wat gaat het worden? Ik wilde vooral niet dat de tijd die de jongens hieraan spendeerde voor niets zou geweest zijn.

Om 10u werd het startschot gelost om dan voetje voor voetje deze 42,198 km af te malen.

We vertrokken niet te snel, hartslag in de gaten houden om op km 5 te beslissen wat het tempo zou worden. Ik voelde me goed en kon ongeveer tot op km 26 een tempo van 4’17”/km lopen. Stefan ten allen tijden attent om gel en drank aan te geven, David die mee het tempo bepaalde, TOP! Omdat we nog steeds zicht hadden op ballon van 3u besloten we te proberen wat dichter te komen waardoor het tempo werd opgetrokken en we sommige kilometers liepen net onder 4’10”/km. Op km 34 was de hartslag echter maximaal, en moest ik deze laten zakken waardoor ook het tempo wat daalde. Vanaf km 35 kreeg ik het écht moeilijk en moesten David en Stefan me motiveren om toch zo strak als mogelijk te blijven lopen. Het beste was er duidelijk af maar door de aanmoedigingen en de supporters heb ik het toch redelijk kunnen volhouden -wel 10sec per km trager- tot aan de meet. Als dan later blijkt dat dit net voldoende was om de 4de in het Belgisch kampioenschap iets voor km 40 voorbij te lopen geeft dat een geweldige voldoening, niet te beschrijven. Met een welgemeende merci aan David en Stefan!!!


Ilse: Swa, Wendy en ikzelf wilden er een mooie editie van maken. Echter heel vroeg in de wedstrijd moesten we onze droom, om samen met Swa over de eindmeet te komen opbergen. Op km 10 kreeg hij immers last van zijn voet en moest hij even stoppen om daarna aan een lager tempo verder te lopen. Hij wilde echter niet dat we op hem wachtten, en zou vanaf dan alleen verder lopen. Dan is het wel even balen maar er is niets aan te doen. Swa heeft het nog kunnen volhouden tot halfweg maar heeft dan de wedstrijd helaas moeten staken. Jammer! Toch heel veel respect voor al wat hij gedaan heeft, en we kunnen alleen maar dromen om het zolang als Swa vol te houden, CHAPEAU! RESPECT SWA!!!


Dus, vanaf hier moesten we alleen onze plan trekken. Ook Wendy had even een dipje waardoor we het tempo een beetje moesten aanpassen.


Uiteindelijk besloot ik om vanaf km 30 alleen verder te lopen. De kilometers begonnen naar het einde toe ook hun tol te eisen. Ondanks het warme weer en veel wind heb ik toch op een comfortabele manier deze MT kunnen uitlopen.

Peter: Tijdens de prijsuitreiking zouden we even naar de ceremonie gaan kijken zonder er rekening mee te houden dat we zelf op plaats 3 in onze categorie geëindigd waren. Dus totaal verrast werd onze naam afgeroepen. Ik moet zeggen dat dit echt wel een kippenvel moment was. Op het moment dat het Belgisch volkslied speelde werden we daar toch wel emotioneel van. Het was weer een geweldig weekend, wit en groen gekleurd (wat moeilijk om te zeggen is voor iemand van ’t Witgoor) maar niet minder gemeend hé…hihi. TOP, om samen je hobby te kunnen beleven!Ilse en Peter: De waardering voor iedere prestatie op welk niveau dan ook…. ieder met zijn capaciteiten, de samenhorigheid, de aanmoedigingen, de verslaggeving, de gezelligheid na de wedstrijd,…. kortom een geweldige club. En natuurlijk willen alle JMT lopers feliciteren met hun geleverde prestatie in Eindhoven.


Samen uit, samen sterk.

Groeten,

Ilse en Peter


119 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page