top of page

Marathon Barcelona: GE-WEL-DIG!


Eigenlijk denk ik dat deze uitstap voor iedereen in 1 woord samen te vatten is: GE-WEL-DIG!

Maanden hebben we er naar toe gewerkt, voor sommigen onder ons was het de eerste keer, anderen hebben al veel meer ervaring.

Wel hadden we allemaal hetzelfde doel: we vinken de marathon van Barcelona af op onze bucketlist.


Met een bus vol sportievelingen (zowel lopers als hele fanatieke supporters) vertrokken we vrijdag in alle vroegte richting Zaventem. Vanaf het begin zal de sfeer er goed in. Yvy , Alex en Peter hebben deze 5 daagse tot in de puntjes uitgestippeld.

Na onze aankomst in het hotel, kon niemand van ons een zonnig terrasje weigeren. In België was het tenslotte niet al te best weer... genieten maar.

Na het terrasje was het tijd om ons startnummer op te halen en hebben we nog wat rondgewandeld.

Vrijdag avond ging ieder van ons op zoek naar een leuk restaurant om daar een pasta maaltijd te verorberen

Zaterdagochtend na het ontbijt verzamelen in de lobby van het hotel om samen de “breakfast run” te lopen, 4 km loslopen bergop. Zelfs dat was al kippenvel: veel ambiance, heerlijke zon, alleen maar blije gezichten We eindigden de 4 km in het Olympisch stadion. Met alle JMT-ers hebben we een ere rondje gelopen. Wat een geweldig teamgevoel! De beelden hiervan staan al online.

Achteraf was er een pastaparty en ook het avondmaal bestond uit pasta.

Iedereen op tijd op stok, want morgen is het de grote dag.

Zondag, D-day:


Na het ontbijt, nog een groepsfoto en richting de start… spannend.

Het weer was goed en ook de ambiance en aanmoediging van onze supporters langs de kant zorgde ervoor dat 42,195 km zo voorbij was…

Iedere aanwezige JMT-er heeft de marathon uitgelopen. Dus ook voor onze trainer Michel een dikke pluim om ons zo klaar te stomen!

Na inspanning komt ontspanning ;-). Al snel hadden we ons opgefrist om een welverdiend terrasje te doen. Die avond hebben we met de hele groep samen gegeten en geloof het of niet.. we hebben onze dansbenen gebruikt op de songs van een live band.

Maandag was het tijd om kennis te maken met de Pinokkio wandeling. Alex heeft ons door Barcelona gegidst. Nog maar eens een bewijs dat hij het goed kan uitleggen, want de Pinokkio werd niet geraden. De hoofdprijs zal dus overgedragen worden naar de volgende Pinokkio wandeling J.

Maandag avond: laatste avond, een typische laatste avond zoals een laatste avond hoort te zijn. Meer uitleg heeft dat niet nodig, denk ik.

Dinsdag ieder fris en monter weer aan het ontbijt ;-).

Daarna nog genieten van de laatste uurtjes om dan om 16h00 weer te verzamelen aan het hotel om met de bus terug naar de luchthaven te gaan.

Ondertussen is ieder van ons weer thuis en kunnen we allemaal terugblikken op een fantastische ervaring. Als aandenken hebben we niet alleen een medaille, maar ook enorm veel foto’s. Ik ben er zeker van dat deze nog vaak bekeken zullen worden.


Jullie zijn één voor één supertoffe en lieve mensen, toppers gewoon!

Ik heb er van genoten!

Samen uit, samen sterk is een understatement!!


105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page