top of page

Voorjaar 2019


Berlijn en Hilvarenbeek waren nog maar net achter de rug en de focus lag al op het drieluik Barcelona, Drunen en Rotterdam. Een reeks van meer dan 100 gezamenlijke trainingen, joggings en korte wedstrijden op meer dan 30 verschillende locaties stonden op het menu.

We waren nog maar pas vertrokken op onze sportieve reis naar de voorjaarsdoelen en het allereerste evenement op dit traject was al direct een schot in de roos. Het ledenfeest kan je samenvatten in vier woorden: “absoluut voor herhaling vatbaar”. Dikke merci organisatoren!

Het JMT lopers-hart was weer groot met o.a. deelnames aan de Warmathon en de kom op tegen kanker lopen op de Keiheuvel en in Kasterlee. Het Nuclea circuit maakte weer de hoofdmoot uit van de korte wedstrijden. Ook deze wedstrijden kleurden sterk groen. Maar ook alternatieve loopevenementen kwamen aan bod zoals o.a. de wintertrial in het Prinsenpark en omgeving, de Vuvuzelarun, de Zoorun en de natuurloop in Lier. Scherpenheuvel was weer een voltreffer die een klassieker ook verdient.

Een ledenfeest om te starten was een succes maar half weg nog een fantastische nieuwjaarsreceptie houden bracht ook weer wat licht in de donkere wintermaanden. Het pak sneeuw gevallen op deze avond weerhield de leden niet om massaal aanwezig te zijn want groep 14 had weer voor een zeer mooie en rijk gevulde tafel gezorgd.

Bijna 60 leden hebben Barcelona, onder leiding van 2 fantastische gidsen, mogen zien en beleven. JMT heeft vele leden en …. jawel weer een volle bus leden hebben de weersgrillen in Drunen mogen ervaren. Je houdt het niet voor mogelijk maar in Rotterdam waren er nog meer JMT-ers aanwezig dan in Barcelona. Samen uit, samen sterk ….. echt veel meer dan een slogan of leuze. Dank u wel allemaal voor deze fantastische mentaliteit!!

Maar JMT is ook een loopclub en daar horen soms ook prestaties bij. Hieronder een kleine greep uit de vele prachtprestaties geleverd in het voorjaar 2019.

  • Start to run sessie 19 werd weer een succes.

  • Onze recordhouder aantal marathons Clem heeft in Tokyo zijn big six medaille gehaald.

  • Benny liep zijn 50ste marathon in Rotterdam.

  • Groep 11 liep een jaar na het behalen van hun start to run diploma hun eerste halve marathon.

  • Verschillende leden hebben in Barcelona en Rotterdam hun allereerste volledige marathon succesvol uitgelopen.

  • Weer werden er een heel aantal persoonlijke records gebroken in zowel de halve als hele marathon.

  • Ook het JMT clubrecord marathon bij de mannen werd in Rotterdam sterk verbeterd.

Overal in grote clubs hoor je dat prestatiesporters goed omkaderd moeten zijn om goed te kunnen presteren. Omkadering heeft vele invullingen, maar werken ze allemaal? Misschien moeten de grote clubs eens naar Mol afzakken. Dan kunnen ze met eigen ogen op gelijk welke training eens zien hoe fantastisch niet-wedstrijdlopers en wedstrijdlopers elkaar aanvullen, stimuleren en motiveren. Een schitterende invulling die echt werkt.

Samen uit, samen sterk ….. echt veel meer dan een slogan of leuze. Dank u wel allemaal voor deze fantastische mentaliteit!!

Waarschijnlijk denk je tijdens het lezen van deze tekst: Goh, wat was ik doodgraag trainer geweest van deze fantastische club in het voorjaar 2019 …….. Wel, ik kan je gedachte alleen maar bevestigen.

Bedankt JMT!

Groetjes

T1113 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page