top of page
  • Foto van schrijverJMT Mol

De halve marathon van Kasterlee vroeger dan verwacht afgewerkt

Vorig jaar rond dit tijdstip was ze pas gestart met de door JMT georganiseerde Start To Run en goed een jaar later haspelde ze haar eerste officiële halve marathon af in de Coronathon van Kasterlee, een alternatief voor de door omstandigheden afgelaste jaarlijkse marathon. Een knappe prestatie zondermeer van Angelina Willemse, waarop je moet voorbereid zijn.


Maar vergis je niet: deze 51-jarige atlete uit Mol heeft een goede basisconditie en is een echte kilometervreter. De loopgenen in het lichaam blijken dus aanwezig te zijn. Maar het blijft wel een risico als je te vlug de lat hoger legt, zeker met de kans op blessures en dat zorgt soms voor wenkbrauwgefrons.


De JMT-atlete van groep 11 mag hoe dan ook apetrots zijn op haar eerste halve marathon, die vorm kreeg na de wedstrijd in Herenthout en na een training rond Port Aventura.


“Het begon in feite als een grap, maar van het één kwam het ander en plots wilde ik die uitdaging aangaan. Een hele opluchting alleszins dat ik heelhuids de finish haalde, dankzij de trainingsschema’s van Michel en met dank ook aan Marianne, die me bijstond tijdens mijn debuut in de halve marathon en heel wat ervaring heeft in langere loopwedstrijden. Al was ik best zenuwachtig een aantal dagen voor deze vuurdoop”, blikt Angelina nog terug op haar geleverde prestatie in de Kastelse bossen en dat scheen niet zo’n makkelijk parcours te zijn.


“In het begin verliep de omloop vrij vlak maar dat evolueerde naar vrij pittig en dat had alles met de heuvels te maken die er aan zaten te komen tussen kilometer 15 en 19. Dat wisten we omdat we de omloop tegen een zeer gezapig tempo al verkend hadden. Het was dan ook opletten voor boomwortels, maar al bij al was dit een schitterend parcours en dat de weersomstandigheden meezaten was een bijkomend pluspunt. Bedoeling was om de halve marathon uit te lopen zonder rekening te houden met de looptijd. Die bedroeg 02hr35, maar dat is op dit moment niet belangrijk. Ik heb me echt hartstikke geamuseerd die dag, ook omdat mijn collega’s me enorm aanmoedigden, zelfs met opschriften als ‘Yes You Can’. Dank daarvoor.”


Late looproeping

Angelina begon pas laat te denken aan hardlopen. “Als kind was ik helemaal niet sportief aangelegd. Het begon een drietal jaren geleden toen mijn man en ik een alternatief zochten om wat te bewegen in de wintermaanden zodat we individueel begonnen te lopen met de running app van Evy Gruyaert. Dat lukte vrij aardig tot mijn man last had van blessures en afhaakte en overschakelde naar de mountainbike.”

“Maar ik ben blijven lopen, maar alleen lopen is niet zo prettig zodat ik vorig jaar in het plaatselijke reclameblad een advertentie vond om te starten met lopen in groep in Mol. Ik tekende daar op in en heb me dat nog niet beklaagd want het Jogging & Marathon Team Mol (JMT) is echt een schitterende club waar alles op en top geregeld is, met dank aan het bestuur en de trainers. Dat zorgt mee voor een goede sfeer bij de diverse loopgroepen. Lopen in groep zorgt bij mij ook voor een extra-motivatie. Ik ondervond dat zodat ik het loopvirus na verloop van tijd echt te pakken kreeg en het laat me niet meer los. Maar tussendoor spring ik ook af en toe op mijn mountainbike, da’s ook een plezante bezigheid”, besluit de gedreven JMT-atlete, die de halve marathon van Eindhoven aangevinkt heeft voor het volgende najaar en uiteraard hoopt dat Covid-19 weerom geen spelbreker zal spelen.


Speciaal JMT-parcours in Kasterlee

Dat onze club ook rekening houdt met de wensen van de atleten mag duidelijk zijn want trainer Michel & bestuurslid Roger hadden in Kasterlee speciaal enkele short-cuts uitgepijld op het parcours (met de wit-groene pijltjes) voor de 10-km lopers en dat kon op de bijzondere appreciatie rekenen van de gestarte JMT-leden. (svh)

110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page