top of page
  • Foto van schrijverJMT Mol

De zotte 50 van Gheel

Op 28 mei 2022, stond de Zotte 50 van Gheel gepland, een event dat voornamelijk gewandeld wordt. Het lopen is dus al goed zot, maar toch hebben we dat gedaan. Al voor de 3e keer, of was het de 4e keer, helemaal zeker zijn we het niet meer, dus nog es goed zot 😉

Nicole en ik vertrokken in Balen rond 5.30u met het strakke plan aan het avontuur te beginnen om 6u, maar dat was buiten vele andere enthousiastelingen gerekend: velen waren van hetzelfde gedacht met als gevolg een lange rij wachtenden voor ons. Gelukkig was het een mooie zonnige ochtend, en zo zou het ook voor de rest van de dag blijven. Na een klein half uurtje aanschuiven zijn we om 6.10u aan ons toertje begonnen.


Verspreid over het parcours waren verschillende bevoorradingsposten voorzien. We passeerden Larum, De Droomgaard Geel (school), Winkelomhei, ons 7km punt in Bel, via de Romeinse weg van het Prinsenpark liepen we het Prinsenpark in (waar we een Pater Biertje dronken), verder naar Ten Aard, dan via het ons bekende Holvenparcours naar de aankomst waar we ook ’s morgens vetrokken waren.


Het parcours was anders dan vorige keren, maar weer zeer mooi. Heel effe liepen we verkeerd, maar we waren gelukkig gauw weer op het juiste pad.


We hebben de 50.63km heel fijn samen kunnen uitlopen. Ons plan was genieten, bij elke drankpost hebben we dan ook onze tijd genomen en een 10 minuutjes gerust, waardoor we uiteindelijk aan de finish kwamen na 7u39’. Velen passeerden ons, maar waren na verloop van tijd aan het wandelen omwille van krampen en/of pijn. Wij zijn blijven lopen aan 6’50” a 7’10”/km, zonder krampen met een relatief lage hartslag, de goede raad voor lange duurlopen van onze JMT trainer Michel.


Groetjes Luc Willekens en Nicole Curinckx
153 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page