top of page
  • Foto van schrijverJMT Mol

Goede doel JMT Natuurloop 2023

Dank jullie wel voor de vele inzendingen om een goed doel te steunen tijdens onze 6de JMT Natuurloop op zondag 20 augustus 2023.

Het goede doel is dit jaar ‘Huis van het Kind’.

Wie zijn zij?

Het Huis van het Kind is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties in Balen, Dessel, Mol en Retie. Al deze organisaties werken met toekomstige ouders en met gezinnen met kinderen en jongeren tot en met 24 jaar. Samen willen we deze gezinnen zo goed mogelijk ondersteunen op vlak van opvoeding, gezondheid en ontwikkeling van de kinderen. Of het nu gaat om kleine of grote vragen, om kleine of grote kinderen, de partners van het Huis van het Kind willen er zijn voor alle gezinnen.

Het Huis van het Kind is geen echt huis bij jou in de buurt, maar enerzijds een virtueel huis in de vorm van een website. Deze website laat je weten waar je terecht kan met je vragen, omdat het soms moeilijk is om de weg te vinden naar de juiste hulp en ondersteuning in de wirwar van organisaties. Verder brengt het Huis van het Kind regelmatig een heleboel organisaties samen, zodat ze elkaars werking beter leren kennen, ze meer samenwerken en ze samen initiatieven op poten zetten naargelang de noden en behoeften van gezinnen in de regio.

Sinds 2021 hebben we in onze 4 gemeenten antennepunten Huis van het Kind. Daar kan je terecht bij onze sleutelfiguren opvoedingsondersteuning, omdat we beseffen dat het leuker is om een echt gesprek te voeren. Kijk snel bij onze contactgegevens hoe je hen kan bereiken! Daarnaast hebben we bij HVHK 3 gezinscoachen die werken in de leefwereld van onze kwetsbare gezinnen. Zij werken vraag gestuurd en ondersteunen gezinnen in hun eigen context op verschillende levensdomeinen.

Hun missie is:

Het Huis van het Kind Balen-Dessel-Mol-Retie staat voor het realiseren van maximale gezondheids- en ontwikkelingskansen voor elk kind in de regio en voor het bevorderen van het welbevinden van aanstaande gezinnen en gezinnen met kinderen tot 24 jaar.

Neem zeker een kijkje op de website: www.huisvanhetkindbaldemore.be

Hoe gaat JMT hen steunen?

Tijdens de Natuurloop verzamelen we geld in. Dit geld wordt daarna gebruikt voor de kosten van de weerbaarheidstrainingen verzorgd voor Het Huis van het Kind.

Wat is dat?

Voel je je soms niet sterk genoeg om voor jezelf op te komen of heb je last van groepsdruk? Wil je dit graag veranderen? Onze weerbaarheidstrainingen bieden de ideale oplossing!

Je leert doelen stellen en bereiken, voor jezelf opkomen en grenzen aangeven. Kortom: je zelfvertrouwen versterken!

De weerbaarheidstraining geeft je zicht op je eigen manier van reageren. We leren in de training om doelen te stellen en te bereiken. We leren voor onszelf opkomen en hoe we op een positieve manier grenzen stellen, aanvaarden en respecteren. We leren ‘zichtbaarder’ worden en ons assertiever op te stellen. Al doende ervaren we wat er in ons lichaam omgaat en wat het effect is van ons gedrag. Tijdens het programma versterken we ons zelfvertrouwen, onze zelfbeheersing en onze weerbaarheid.

Jij steunt het goede doel toch ook? Tot ziens op de JMT Natuurloop!
102 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page