top of page
  • Foto van schrijverJMT Mol

Ieke Bron staat haar mannetje bij het bestuur van JMT

Ook JMT Mol (Jogging & Marathon Team Mol) heeft een specifieke clubkledij voor de vele leden. De witgroene, in het oog springende cluboutfit, is alom bekend in onze Kempen en daarbuiten. De vervlogen tijden van katoenen joggingbroeken en dito sweaters - zoals we vaak zien in oudere films - is gelukkig voorbij, dat beseft ook Ieke Bron, kledingverantwoordelijke bij JMT. We gingen ons licht opsteken bij deze Nederlandse dame, die al lange tijd woonachtig is in Mol.


Welke taken doe je precies bij JMT?

Ieke: “Zoals gezegd zit ik in het kledingteam en dat is destijds gestart met Leen Hannes, Heidi Curinckx, Marina Janssens en Dennis Vanhoof. In het begin was dat best een flinke klus omdat we alle kledingstukken moesten ontwerpen. Op dit moment valt het erg mee en moeten we alleen instaan voor het organiseren van de diverse passessies. Er kan gekozen worden uit een singlet, een T-shirt met korte en lange mouwen en een Softshell (windstopper). Gelukkig zijn er leden die daarbij ondersteunen en die sessies zijn altijd heel gezellig.” “Verder probeer ik me ook nuttig te maken door de reserveringen van trainingen vast te leggen bij Het Zilvermeer, De Lissenvijver en Den Uyt. Ook help ik mee om het veiligheidsprotocol uit te werken in deze coronatijden en probeer ik ook hier en daar mijn medewerking te verlenen aan de eigen organisaties zoals onder meer onze natuurloop. Daarnaast zorg ik samen met anderen ook voor extraatjes zoals vorig jaar de handdoek en nu onlangs met dat kaartje tijdens de kerstperiode. Op dit moment ben ik samen met Leen Hannes en An Belmans bezig met het ontwerp van een T-shirt voor onze tweede Covid Run.”


Sinds wanneer ben je bij het JMT-bestuur gekomen?

Ieke: “Dat was in het voorjaar van 2018. Ik vond het raar dat het bestuur enkel uit mannen bestond ondanks het feit dat er ongeveer evenveel mannen als vrouwen bij de club aangesloten zijn. Ik heb de stap gezet en heb me dat nog niet beklaagd want de sfeer is goed.”


Evenals de andere bestuursleden ben je momenteel ook sportief actief. Was dat ook al in je jeugdjaren?

Ieke: “Niet echt, ik ben rond het millenniumjaar 2000 begonnen met lopen op eigen initiatief en dat bracht me later in 2010 bij de Vabco en vanaf 2016 dus bij JMT. Maar veel heb ik niet op mijn palmares staan alvorens je vraagt naar mijn eventuele prestaties (lacht). Ik heb een hekel aan crosskes, maar een halve marathon loop ik wel graag. Bij mij staat het plezier voorop. Ook hoop ik om zonder blessures te kunnen blijven lopen. In het najaar wil ik heel graag de halve marathon van Eindhoven nog eens lopen. Dat is en blijft een mooie wedstrijd om te lopen met een prima sfeer. We rekenen er op dat het begin oktober in alle veiligheid kan doorgaan.”


In welke groep werk je de schema’s van Michel af?

Ieke: “In normale tijden ben ik actief in groep 9 of 10, maar in deze coronaperiode train ik enkel met mijn vaste looppartner Roger Van Decraen en we proberen dat een viertal keren per week te doen. Dat lukt vrij aardig in combinatie met mijn job als opleidingsadviseur in de ouderenzorg en gelukkig is dat fysiek niet al te belastend.”


Je woont al een hele tijd in Mol. Was dat een aanpassing om als Nederlandse je weg te vinden in de Kempen?

Ieke: “Ik ben wegens werkomstandigheden al verschillende malen verhuisd, maar woon nu toch al 14 jaar in Mol. Ik ben afkomstig van Friesland in het hoge noorden van Nederland en dat was toch een hele aanpassing. Wat mijn naam ‘Ieke’ betreft: die komt niet zo veel voor en ik werd genoemd naar mijn oma en dat geeft wel een bijzonder gevoel.” “Wat het Molse dialect betreft heb ik toch heel wat moeite om dat te begrijpen. Maar ondertussen heeft mijn loopmaat Roger me een lijst bezorgd met allemaal Molse dialecten en hun betekenis. Ik weet nu dat ‘petazzi’ stamppot is…” (svh)


Wij danken Ieke Bron voor het gesprek.
53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page