top of page
  • Foto van schrijverJMT Mol

Marathon Brugge

door Ludo Alen

Na vele jaren niet meer gelopen te hebben, terug beginnen joggen met een deelname aan een Urban Trail. Door een gesprek met trainer Michel die een aantal jaren geleden de klassieker van Marathon naar Athene liep, begon het toch weer te kriebelen om ook nog eens een marathon te lopen.

In april ben ik dan beginnen mee trainen als voorbereiding op de marathon van Brugge, trainingen die ik op een paar mindere dagen na goed kon verteren.


Zondag was dan eindelijk de dag van de waarheid, de weersomstandigheden waren ideaal: weinig wind en een goede temperatuur. Tot km 12 verliep alles perfect: goede tijd, prima benen en ademhaling onder controle. Vanaf dan begon het echter steeds minder te gaan en moest ik wat tempo terug nemen. Ik kan niet zeggen dat ik de man met de hamer tegen kwam, maar het ging gewoon niet sneller. Tegen het keerpunt veel JMT'ers tegengekomen die al aan hun 2de deel van de marathon begonnen waren.


Onderweg moedigden de aanwezige supporters ons goed aan. Er was zelfs een groep Franstalige toeschouwers die me in het Frans toeriepen dat ze speciaal voor mij naar dat punt afgezakt waren (een naam op je borstnummer helpt dan natuurlijk 😉).


Rond km 38 bezoek van onze trainer -op de fiets-, die me aanmaande om toch nog voldoende te drinken op km 40 en me en passant meegaf dat ik nog wel een paar lopers kon inhalen (wat me ook gelukt is).


Dan eindelijk de laatste honderden meters, met een grote schare JMT supporters. Er werd een stukje meegelopen wat me motiveerde toch nog effe wat sneller te lopen. Finishen in 4:36:26, op plaats 1488 en 11de in mijn leeftijdscategorie (klinkt toch wat mooier al waren er maar 14 finishers). Het resultaat was wat minder dan verwacht/gehoopt, maar zoals Peter zei: op mijn leeftijd heb ik nog alle tijd om die te verbeteren.


Ludo

128 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page