top of page
  • Foto van schrijverJMT Mol

Marathon Rotterdam

Marathon nr 10 wordt er eentje om te onthouden. Voor de derde keer #demooiste NN Marathon Rotterdam. Wat een geweldige sfeer daar toch!

De voorbereiding ging zeer goed tot ik 3 weken geleden noodgedwongen 4-5 dagen niet kon trainen door een zeer stevige buikgriep. Nadien voelden de trainingen wel nog best ok aan, maar ik wist zeker niet 100% wat te verwachten. De start van de wedstrijd was zeker niet optimaal.


Ik had de eerste 10-20km zeker niet het gevoel dat alles vanzelf ging en daarbovenop werd ik op km7 op de hielen gelopen - koprol en een heleboel schaafwonden als resultaat. Rustig blijven was de boodschap. Me verstoppen in het groepje en leven van km tot km. Op km 20-25 zaten bovendien enkele vieze hellingkjes en heb op dat moment veel gedacht aan trainer Michel Luypaerts “tempo bergop wat laten zakken; niet in overdrive gaan” - Merci Michel… ben zeker dat die tip heeft opgebracht want nadien bij aanvang (~km28-30) van het rondje rond de Kralingse Plas versnipperde het groepje volledig.


Halfweg het rondje (ca km 34-35) begon langzaam maar zeker het besef te komen dat een stevig PR er vandaag toch inzat. Zeker toen beide dochters op groot scherm verschenen langs het parkoers om papa aan te moedigen . Het einde deed pijn maar ik kon vermijden om stil te vallen want de benen bleven ok en krampvrij (wat in vorige marathons in weliswaar warmere omstandigheden niet was gelukt) en kon zelfs nog een tandje bijsteken.


2:32:42! Een verbetering van het PR in Berlijn van vorig jaar met een 4-tal minuten. Belangrijke vermelding is er voor Stefanie Gilissen die mee was gegaan voor steun en bevoorrading.


235 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page