top of page

No human is limited

Het zal geen loper ontgaan zijn dat Eliud Kipchoge de 42,195 km van de marathon afgelegd heeft onder de 2u, in 1:59:40 om precies te zijn. Naar aanleiding hiervan organiseerde de NN Running Club een wedstrijd waarbij een meet&greet met deze kampioen te winnen was.Niels Verhesen was 1 van de gelukkigen, en ondergetekende mocht ook mee. Daar moest ik niet over twijfelen. Het is niet elke dag dat je de wereldrecordhouder, beste marathonloper van het moment en 1ste man die een "sub 2 uur" marathon loopt, kan ontmoeten.


We werden ontvangen in de gebouwen van NN in Den Haag. Daar was eerst een persmoment en een interview met "Eliud". Ik zeg "Eliud" alsof ik hem al jaren ken, maar tijdens het interview bleek wat voor een minzame, nederige man hij blijft, ondanks zijn glansprestatie."No Human Is Limited". Dat is zijn eigen leuze, maar dat is ook de boodschap die hij heeft voor elke (marathon) loper en bij uitbreiding voor iedereen.Daarna heeft hij voor alle aanwezigen (en dat waren er zeker meer dan 150) tijd gemaakt voor een gehandtekende finishfoto en uiteraard een foto met hemzelf.
Ik was al supporter en bewonderaar voor zijn prestaties, maar daar is enkel nog tonnen respect bijgekomen voor deze prachtige atleet.En een lidkaart voor onze club ligt ook al klaar :-)352 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page