top of page
  • Foto van schrijverJMT Mol

Start 2 Run: Ervaringen

Els

Ik was eigenlijk helemaal niet sportief, dus toen een vriendin me vroeg mee te doen met Start to Run wilde ik niet. Niks voor mij dacht ik. Maar de hoop misschien wat kilo’s te verliezen heeft me over de streep getrokken.

En wat ben ik blij dat ik toen toch ja heb gezegd. Ik heb eerst de 5 km heb gehaald en daarna zelfs de 10 km. Iets wat ik nooit voor mogelijk had gehouden!

Ik zal niet zeggen dat ik er niet voor heb hoeven werken, maar door de goede opbouw van de trainingen en de enorme stimulans die uit de groep zelf kwam heb ik het toch goed vol kunnen houden. Nu ben ik 'lichtjes verslaafd' en kom ik zo veel mogelijk trainen.

Tot op de dag van vandaag ben ik nooit tegen mijn zin komen trainen, de club is één grote familie en iedereen praat, knikt of lacht tegen iedereen. Het maakt niet uit of je bij de hoogste of de laagste groep loopt, iedereen vindt het geweldig dat je er bent en dat je loopt. Ook de nevenactiviteiten zijn supertof om mee te helpen of te beleven. En wat ook meegenomen is, ik voel me fitter, weeg een paar kilootjes minder en ben supertrots op mezelf!!!


FannyIk speel al jaren tennis en wilde mijn fysiek opbouwen zodat ik beter kon lopen met het tennissen. Dus toen ik de aankondiging van Start to Run zag was de keuze snel gemaakt. De eerste keer vond ik super spannend. Je gaat dan toch twijfelen aan je zelf: wie zou er zijn, zou ik het kunnen volhouden, zou het lukken, allemaal van dat soort vragen schieten dan door je hoofd. Maar het is me achteraf reuze mee gevallen. Natuurlijk zijn er moeilijke momenten geweest, maar door de goede begeleiding en het toffe groepje was het iets gemakkelijker om vol te houden.

Ik heb na de 5 km ook de 10 km gehaald en ben daar supertrots op! Ik had nooit gedacht dat mij dat zou lukken. En ondanks alle inspanningen heb ik super veel plezier gemaakt met mijn loopmaatjes !

Nu loop ik bij de loopgroep van JMT. De overgang is toch pittiger dan ik gedacht had, er zitten serieuze zware trainingen bij. Maar ik luister steeds naar mijn eigen lichaam en doe wat binnen mijn mogelijkheden ligt. En gelukkig kan dat bij JMT: er is niemand die boos is als je eens wat trager of minder kilometers traint 😊.


Michèle

Na enkele jaren met lage rugproblemen, stond ik voor de keuze om naar de rugschool te

gaan ofwel zelf mijn rugspieren te versterken. Start to Run met JMT vond de dokter in mijn geval een prima idee.

Ik had nooit gedacht dat we op enkele weken tijd, zonder echt vermoeid of buiten adem te zijn, al enkele kilomters konden joggen. Aanvankelijk leek die 5 km onhaalbaar, maar samen met de nodige begeleiding en enthousiasme in de groep zelf leefden we er naar toe. En ook de 10 km werd voor velen “mission possible”. Gelukkig gingen we daarna terug wat kortere afstanden doen. Hier en daar vielen er soms geblesseerden uit.

De belangrijkste boodschap = “Luister naar je eigen lichaam” en loop desnoods wat minder lang of trager. Niemand neemt je dat kwalijk.

Waarom ik bij JMT blijf ?

Om zelf te zorgen voor mijn gezondheid door samen te joggen en tussendoor een babbeltje te doen. Een terrasje achteraf zo nu en dan, is ook steeds gezellig.

439 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page